Fungi & Bokehbollen

Published on 25 October 2020 at 18:18

De herfst is toch wel mijn favoriete seizoen om te fotograferen! De kleuren in het bos zijn prachtig, alle paddestoelen, mossen, bladeren... Het enige lastige is dat al die kleuren ook voor heel veel drukte in de foto zorgen. Maar inmiddels, een online webinar verder, weet ik weer iets beter wat ik daaraan kan doen. De Online fotoclub opdracht voor deze maand was Bokehbollen in het bos, zonder dat ik het wist heb ik de opdracht tijdig afgerond! 

 

Fungi

Paddestoelen, zwammen, schimmels... ik weet er eigenlijk niets van. Ik ken de vliegenzwam van naam (wie niet) en ik heb recent 'koraalzwam' opgezocht maar dan houdt mijn kennis wel zo'n beetje op. Gek dat ik niet meer weet over mijn favoriete modellen, maar wie weet komt dat nog. Voor nu een kleine selectie van wat ik heb gefotografeerd. Meer fungi zie je hier.

 

 

Fungi zwart-wit

Een paar van mijn foto's heb ik omgezet naar zwart-wit, 1 van de tips als de achtergrond wat te druk wordt. Ik had nooit verwacht dat dit zou werken voor deze foto's, maar het ziet er super gaaf uit!

 

 

Bokeh-bollen in het bos

Inmiddels heb ik geleerd dat Bokeh-bollen het gevolg zijn van tegenlicht en licht dat gebroken wordt (bv door een bladerdak). Bokeh-bollen in het bos was de online fotoclub-opdracht voor oktober. Na twee dagen fotograferen heb ik meer dan voldoende materiaal voor deze opdracht!

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.