Dutch serengeti

Published on 30 June 2020 at 16:32

Het is eind juni, weer een maand voorbij! Terwijl de regels in de maatschappij langzaam versoepelen houd ik me nog redelijk strikt aan mijn eigen lockdown. Zoveel mogelijk in en rondom huis met heel af en toe een uitstapje naar vrienden en regelmatig naar het bos. De rust en ruimte in mijn leventje bevalt goed en ik kijk dan ook enigszins verwonderd naar alle mensen die weer vanalles willen en moeten. Gelukkig heb ik daar geen last van. Deze periode zorgt er ook voor dat ik min of meer wordt gedwongen anders naar mijn omgeving te kijken; wat is interessant om hier te fotograferen? Eerlijk is eerlijk, waar ik thuis fotograferen eerst nog saai vond, wordt het leuker en leuker! 

 

Online fotoclub

Het onderwerp van de Online fotoclub deze maand is 'diepte', letterlijk of figuurlijk.... ik merk dat ik nog steeds niet echt een 'uitdenker' van composities ben. Ik kijk om me heen en dan zie ik ineens een plaatje wat zou kunnen voldoen. Daarna volgt de foto en vind ik 'm ok, of niet. Zo ook bij 'diepte'. Toen ik in het bos liep zag ik een omgevallen boomstam met een  nog 'verse' zwam, dat was mijn eerste poging. Ik dacht ook 'diepte'  in het bos zelf te vinden, maar dat blijft zo moeilijk fotograferen. 

 

 

Magie in het bos

Zonder camera loop ik het bos niet meer in... Dat zou ik in het buitenland ook niet doen dus Luke gaat tegenwoordig altijd mee op pad, met wisselend resultaat. Een van mijn doelen is om het bos echt mooi te fotograferen, maar ik vrees dat ik daarvoor toch een keer heel vroeg op moet,  het liefst met wat mist erbij! 

 

 

Dutch Serengeti

Wow, wat is Nederland toch mooi! ok, the real big five, dat is natuurlijk een heel ander verhaal, maar voorlopig ben ik blij met het mooie wild dat ik tegen kom in ons eigen land. De eerste reflexen waren om gewoon snel plaatjes vast te leggen, maar meer en meer probeer ik na te denken over een mooi plaatje. Dat wil zeggen... als ik er de tijd voor krijg. Geduld wordt beloond, heel vaak wandelen ook!

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.